Уроки математики / Рабочая программа / "Көбейту және бөлу"4-класс презентация

"Көбейту және бөлу"4-класс презентация

Сабақтың тақырыбы:34*23,782:34 түріндегі көбейту және бөлу

Мақсаты:   

 Білімділік:  Екі таңбалы санға  көбейту және бөлу амалының  әдіс -тәсілдерімен таныстыру.баған  түрінде көбейту мен бұрыштап бөлу жағдайларын   негіздеу.

Дамытушылық: Оқушылардың санау     есептеу дағдысын дамыту. Ойлау қабілетін, сабаққа қызығушылығын арттыру.

Тәрбиелік: Оқушыларды алғырлыққа,  шапшаңдыққа, дұрыс есептеуге,санай білуге   тәрбиелеу.

Сабақтың түрі:жаңа сабақ.

Сабақтың әдіс-тәсілі:түсіндіру, ойындар.

Көрнекілігі: суреттер 

Сабақтың барысы:

Ұйымдастыру кезеңі:

Оқушылармен амандасу;

Назарын сабаққа аударту.

Үй тапсырмасын тексеру: №9 

                                                                                

80*15=1200                       14*17=238              5680 : 8 * 7 –   8130 : 30=

90*16=1440                       17*19=323                      558720 : 9 * 5 – 6140 : 20=310080

Жаңа сабақ

 №1.Жазуды пайдаланып,екі таңбалы санға көбейту тәсілін түсіндір.

34*23=34*(20+3)=34*20+34*3=680+102=782 

2.

34*23=782

782:34=23

782:23=34

3.Жазуларды түсіндір.

74*62=4588

4588:62=74

4.Амалдарды орында және тексер׃

952:34=28 24*12=288

832:32=26 17*23=391

5.Амалдарды орында.

73*56=4088 4088:56=73 64*53=3392 3392:64=53

48*65=3120 3120:65=48 29*74=2146 2146:29=74

6.Қалдықпен бөлуді орында 

4092:56=73(қалд. 4)

4097:73=56 (қалд.9)

3398:64=53 (қалд.6)

3395:53=64 (қалд.3)

Сергіту сәті׃

Қане қанат жазайық,
Қарлығашқа ұқсайық.
Ұшып-ұшып алайық,
Орнымызға қонайық.
Білімде алда болайық.

7.Мектеп асханасы аптасына 110 кг картоп,одан 20кг кем сәбіз және картоптан 10 есе кем пияз жұмсайды.14 күнде асхана қанша көкөніс жұмсайды? 

Картоп -110кг

Сәбіз -? 20кг кем

Пияз -?10 есе  кем

14 күнде-?

Шешуі׃  110+(110-20):10=20

                (110+90+20)*14=220*14=3080

Жауабы׃3080 көкөніс

8.1 тонна қамыр илеу үшін 60кг май жұмсалады.3 тонна қамыр илегенде қанша май керек?10 тонна қамыр илеу үшін ше?

1т -60кг май жұмсалады,

3-?

10-?

Ш:3т-3000*60=180000

10т-10000*60=600000                

 Ж:3 т-180000;10 т-600000

Қорытынды׃

Бүгін біз не үйрендік?

Екі таңбалы санға екі таңбалы санды қалай көбейтеміз?

Үйге тапсырма.№9

Бағалау.


Автор
Дата добавления 21.01.2018
Раздел Начальная
Подраздел Рабочая программа
Просмотров237
Номер материала 5197
Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.