Похожие материалы
Уроки математики / Конспект урока / "Ондық бөлшектерге амалдар қолдану" (5 класс)

"Ондық бөлшектерге амалдар қолдану" (5 класс)

Математика – 5

Сабақтың тақырыбы: Ондық бөлшектерге амалдар қолдану

Сабақтың мақсаты:

1.Білімділік: Ондық бөлшектердің ережелерін есептеулерде пайдалана білу, өткен тақырыптарды оқушылар санасына қалыптастыру.

2.Дамытушылық: Оқушылардың ойлауын, танымдық қабілетін, логикалық сауаттылығын дамыта отырып, олардың пәнге деген қызығушылығын, белсенділігін арттыру;
3.Тәрбиелік: Оқушыларды ұйымшылдыққа, ұқыптылыққа, тез шешім қабылдай білуге, пәнге деген қызығушылығын арттыра отырып тәрбиелеу..

Сабақтың түрі: бекіту сабақ

Сабақтың әдісі: тәжірибелік, талдау, жинақтау.

Сабақтың барысы:

  1. Ұйымдастыру кезеңі. (5 мин)

Оқушыларды үлестірмелі карточкалардың түсінің көмегімен 4 топқа бөліп, сабақтың құрылымы мен мазмұны туралы түсінік беру.

  1. Үй тапсырмасын тексеру. (4мин)

1387

І – 12,8 км/сағ 1.5* (16.64-12.8)=3.84*1.5=5.76 км

ІІ – 12,8* 1,3=16.64 Жауабы: 5,76км=5км 760м

1388

(28+28*1,3)*0,35=64,4*0,35=22,54

  1. Графикалық диктант. Оқушылар - «ия», /\ «жок» жауабы арқылы сұрақтарға жауап береді.(7мин)

1. Ондық бөлшектің жазылуындағы бөлшек бөлігінің сандары ондық таңбалар деп аталады.

2.Ондық бөлшектердің соңына нөлдер тіркеп жазса,бөлшек өзгереді.

3. 0,70=0,07 теңдігі дұрыс па ?

4.Ондық бөлшек 2 бөліктен тұрады

5. 3,2 бөлшегі координаталық сәуледе 2 мен 3сандарының арасында орналасқан

6.Кез-келген ондық бөлшекті жай бөлшекке айналдыруға болады

7.13,12*0,01=0,1312 шығады

8.Ондық бөлшектерді салыстырудың 3 тәсілі бар.

9. 0,100*10=10

10. Ондық бөлшектерді көбейткеннен кейін үтірді көбейткіштердегі үтірдің астына қою керек.

Жауабы:

  1. Қас қағым сәт”-үтірін тап:(3мин)

1) 123 + 37 = 16 2) 15 – 32 =118 3) 205 – 45 = 16 4) 2,758 × 100=275,8;

5) 352 : 100 =352 6) 125 · 8= 10 7) 125·10 = 125 8) 27+153=18

  1. Оқулықпен жұмыс (Есептер шығару) (10-12 мин)

1376

1) 32,6*5+1*8,5=32,6*5,25+1,2*8,5=171,15+10,2=181,35

2) 1*32,8-1,12*3,5=1,75*32,8-1,12*3,5=57,4-3,92=53,48

3)147-13*4,8+3*6,8=147-13,6*4,8+3,5*6,8=147-65,28+23,8=105,52

4) 0,2*(5+6,1)+0,01*3=0,2(5,25+6,1)+0,01*3=0,2*11,35+0,03=2,27+0,03=2,3

1385

  1. (24-15,7)*6,4+0,08*11=53,12+0,88=54

  2. (5,69-2,85)*1,5+7,8*5,4-23,88=4,26+4,12-23,88=46,38-23,88=22,5

  3. (98,6*0,1+14*0,15)*3,5-36,86=(9,86+2,1)*3,5-36,86=41,86-36,86=5

  4. (103,92-5,6*4,2)*0,75-2,8*(10-8,25)=60,3-4,9=55,4

Мәселе есеп

Меншікті жылдамдығы 19,5 км/сағ моторлы қайық ағыс жылдамдығы 2,8км/сағ өзенде ағыспен 2 сағ, ағысқа қарсы 3 сағ жүзді. Моторлы қайық барлығы қанша қашықтыұты жүзіп өтті?

S=2(19,5+2,8)+3(19,5-2,8)=2*22,3+3*16,7=44,6+50,1=94,7км

Сергіту сәті. (3 мин)

  1. Бөренені 12 бөлікке бөлу үшін неше жерден кесу керек? 11

  2. Такси аялдамасында үш көлік тұр. Алғашқы үшеуі жүріп кетсе, нешеуі орнында қалады?

  3. 1 жұмыртқа 4 минутта піседі. 5 жұмыртқа қанша минутта піседі? 5мин

Сабақты бекіту. «Ой қозғау» ( 6 мин)

 Орта Азия халықтарында бес мың жыл бойы аталып өтетін, парсы тілінен аударғанда "Жаңа күн"деген мағына беретін мейрам

У 1,8+2,05*2 З. (19,63 +0,37) *4,5

А. х=63+56,08 Р. ( 0,78 + 1,64)*100

Н. у : 6 = 8-6,09 Ы. 8,5у – 6,5 = 10,5

11,46

119,08

5,9

242

0,5

90

Н

А

У

Р

Ы

З

Сабақты қорытындылау.

Үйге тапсырма. № 1390 1391

Рефлексия

Автор
Дата добавления 14.12.2016
Раздел Математика
Подраздел Конспект урока
Просмотров268
Номер материала 1584

Включите уведомления прямо сейчас и мы сразу сообщим Вам о важных новостях. Не волнуйтесь, мы будем отправлять только самое главное.